Drømmer du om at færdiggøre din bog? Så er det Hi Writer du skal have fat i. 📖

Fortællinger fra Døden

ord der giver liv

Forfatterportræt af K. L. Berger

Katja Laub Berger (f. 1986) er forfatter til mere end 20 romaner, oversætter, redaktør og foredragsholder. Hun har bl.a. udgivet dark fantasy bestselleren Sjælehenteren samt de efterfølgende bøger i serien, den stærke ungdomsroman Hvor jeg hører til og de prisvindende børnebøger om Den Mandige Elg.

Katja oplevede ordenes magi tidligt, da hun som barn havde behov for et sted at flygte hen. Fantasy var den første genre, der gav give et sted med ro og glæde, når virkeligheden ikke kunne. Siden da har kærligheden dog spredt sig til mange genre og har påvirket Katjas karriere som både boghandler, redaktør og forlagsejer.

Når Katja ikke arbejder – eller skriver – er hun nørd til fingerspidserne. Hun er husstandsmester i brætspil, elsker videospil som ”Until Dawn” og ”Dark Souls” og kan citere det meste af ”Aristocats”- og ”Milo Murphy’s Law”-dialogerne. Du finder hende desuden ofte i køkkenet, og hvis hun ikke er dér, kan du kigge i baghaven, hvor hun har en flok høns gående. De er naturligvis alle opkaldt efter nogle af Katjas egne stærke, kvindelige hovedpersoner.

3 fortællinger fra Døden

Sjælehenteren

“Du er ikke bare sjælehenter, er du?”
Min nye makker ryster langsomt på hovedet. “Men hvem er jeg så?”
“Du er høsteren,” svarer jeg. “Du er Døden selv.”

Da Raven dør, vågner hun op til et møde med selveste Døden. Efterlivets hersker tilbyder hende et evigt job som sjælehenter, men det, der virker som et ufarligt job, viser sig at være omgivet af ældgamle kræfter, der truer med at tage livet af både Raven og alle omkring hende. For at forhindre Dommedag må Raven alliere sig med både Himlen og Helvede i et forsøg på at nedkæmpe fjenden. Men når krigen truer, og mørket indtager verden, hvem er så i virkeligheden sande venner og fjender? Kan Raven stole på den lyse side, eller går vejen til frelse gennem mørket?

3 fortællinger fra Døden

Døden lyver aldrig

En gang før har jeg vidst, at jeg skulle dø. Og det skete virkelig. Jeg døde. Og så alligevel ikke. På en eller anden sær måde endte jeg i dette efterliv, hvor døden føltes mere levende, end livet selv nogensinde havde gjort det. Og på den måde levede jeg igen.

Dommedag er på vej, og Raven og Zeph må kæmpe mod både levende og døde for at standse den. En ældgammel profeti sætter dog alting i svingninger, og Raven må drage videre mod Hades.

Men hvad gør en sjælehenter, når Underverdenens hersker er besat af jalousi, ingen taler sandt, og fjender bliver til venner?

Raven må endnu en gang lære at navigere i lyset og mørkets skyggesider, når Helvede og Himlen tørner sammen, og intet er, som det ser ud til.

3 fortællinger fra Døden

Dødens engel

Søg Jahve, og han vil give jer detsvar, I længes efter. Søg sandheden, og I vil finde forståelsen. Søg løgnen, og I vil finde modet.

Det er århundreder siden, at Døden snød Himlen og Helvede for deres retsmæssige sjæle – men da sandheden om bedraget kommer for dagen, får det vidtrækkende konsekvenser for alle. Inklusive menneskene.

Dommedag er få uger væk, og med Helvedesriddernes genopstandelse slutter Raven, Zeph og Dalia sig til krigerne. Vil Jahve endelig give dem de svar, de behøver? Vil sandheden bringe lys over Dommedag? Og hvad er det for en løgn, som ifølge Døden indeholder modet selv?

De tre halvbørn står over for deres hidtil hårdeste prøve, når alt kulminerer, og menneskehedens eksistens står på spil.

Book a free session