Drømmer du om at færdiggøre din bog? Så er det Hi Writer du skal have fat i. 📖

Inden det blå lys falmer

Bidt af fantasy

Forfatterportræt af Simon Zander

Simon blæste ind på den danske fantasy-scene i 2021 med sin debutroman Inden det blå lys falmer. Han er en af medstifterne bag projektet Dansk Fantasy, har stort interesse for genren og skriver stort set kun inden for denne. Han nyder at nørde om sine universer, hvilket især kommer til udtryk i den magiske high fantasy-serie Sonetrilogien. Der er ofte en vinkel i Simons bøger, som handler om enten LGBTQ+, køn, ligestilling eller lignende.  

Når Simon ikke skriver bøger, arbejder han som grafisk designer, både som deltidslønjobber og som freelancer, hvor han sætter bøger op til tryk og laver bogomslag. Han har to fluffede vuffere, der hedder Toddy og Newton, og en sej forsker-neuropsykolog-kæreste, han laver projekter sammen med.  

Simon er uddannet i grafisk design og kommunikation, og han tager også rundt og holder foredrag om både forfatteri, fantasy og LGBTQ+ i bøger.  

moderne dystopisk fantasy/sci-fi

Inden det blå lys falmer

Med blåkraften følger overmenneskelige evner, pligten til at forsvare den sidste by i verden og et liv i luksus. Men det er også en dødsdom. Fra du får den, er der præcis ét år til, at du skal dø.

16-årige Noël bor i Grå Zone, den fattige del af Azrone. Han drømmer om at få den berømte blåkraft, at blive hædret og gøre en forskel. Men blåkraften er forbeholdt de, der er så heldige at bo i Blå Zone.

En dag sker det utænkelige, og Noël har kun 365 dage tilbage at leve i. Var drømmen om blåkraften overhovedet værd at stræbe efter? Eller var det kedelige, trivielle liv at foretrække?

Nedtællingen er begyndt.

Uddrag fra bogen

3 … 2 … 1 … 0 … Titus’ krop falder næsten umærkeligt sammen, da et skrig fl ænger sig ud gennem radioen. Kameraet bevæger sig kaotisk, mens tallene øverst på projektionen er begyndt at tælle ned på ny: 364 dage, 23 timer, 59 minutter og 57 sekunder. Et hav af mennesker flimrer forbi på himlen, små glimt af azurblåt blinker fra deres øjne, men før jeg kan nå at fæstne blikket ved nogen, er kameraet videre. Det søger efter skriget, der endnu kratter og skratter sig ud af radioen. Det finder sit mål og zoomer ind. Det suser ned i menneskemængden, hvor en kvinde vrider sig på stenene, mens alle omkring er trådt et skridt tilbage. “Vi har fundet den næste blåkraft!” bekendtgør Kommandanten. Blåkraft. Ordet giver genlyd i mit hoved, og jeg forsøger at ignorere den stikkende jalousi. Kvinden på jorden skriger. Hun har lukkede øjne, og blåt lys skyder ud fra hendes underarme.

Book a free session