Se vores udvalg af bøger i webshoppen 📖

Manuskonkurrence

VIND EN FORLAGSKONTRAKT, EN SCENEOPTRÆDEN OG LANDETS (MÅSKE) BEDSTE KOLLEGAER

Kan du få unge til at læse mere?

Forlaget Hi Reader åbner op for jagten på det næste store fantasyhit. I samarbejde med Fantasyfestival og Dansk Fantasy er vi på udkig efter danske manuskripter med så meget potentiale, at vi kan lave årets bestseller 2023. Vi jagter de hovedpersoner, vi endnu ikke har mødt. Verdener, vi ikke kender. Forfattere, med noget på hjertet.

betalaeser-redaktoer-manuslaesning-2

Den glorværdige præmie

Vinderen af konkurrencen modtager en forlagskontrakt fra Hi Reader og får sin vinderroman udgivet på Fantasyfestival 2023. På messen næste år vil du komme på scenen for at tale om din bog, signere bøger til læserne, og vil modtage en fed merch-pakke fra Dansk Fantasy.

Det leder vi efter

 • Din roman skal være fantasy, men hvilken undergenre af fantasy er op til dig. Det kan være at du skriver high fantasy ala Ringenes Herre, en moderne urban historie som fx Shadow Hunters eller noget helt tredje. Den kan være fyldt med elvere, dværge og trolde i en magisk verden eller være fantasy pĂĄ vores egen jordklode. Under fantasy hører ogsĂĄ magisk realisme, science-fiction og dystopiske plots.
 • Romanen mĂĄ højest fylde 100.000 ord.
 • Din roman skal være til unge over 14 ĂĄr. Om din mĂĄlgruppe er +16, +18 eller noget helt tredje er helt op til dig, bare den ikke er til børn.

Tænk over detaljerne

Først og fremmest er vi altid på jagt efter den gode historie, men vi forventer, at du har gjort dig umage med retskrivningen og benytter et nutidigt, letforståeligt og varieret sprog. Du behøver ikke være 100meter-mester i kommatering eller have taget et fireårskursus i manuskriptskrivning, men manuskriptet skal være så færdigt, som du selv kan gøre det. Vær sikker på, at du har rettet flest mulige sproglige fejl, og at dit plot fungerer.

Derudover vil vi gerne have, at dit manuskript har:

 • Skrifttype: Times New Roman
 • Skriftstørrelse: 12
 • Linjeafstand: 1,5
 • Margin: 3 cm top og bund samt 2,5 cm højre og venstre
 • Venstrejusteret tekst
 • Sidenummerering
 • Ingen spalter eller tabeller
 • Indryk ved ny linje – dog ikke ved nyt afsnit

  Ved replikker beder vi om tabulator foran direkte tale (ikke mellemrum), og at direkte tale er angivet med anførselstegn (”replik”) med tegnsætning angivet inden for anførselstegnet (”Hvad er en replik?”)

betalaeser-redaktoer-manuslaesning-1
forfatter-betalaeser-redaktoer-manuslaesning-1

Sådan gør du

 • Indsend dit manuskript som Word-fil (.doc eller .docx) til info@hireader.dk.

   

  Din mail skal indeholde to filer:

  • Din fulde roman
  • Dit følgebrev med en præsentation af dig selv, samt lidt om din bog (max 1 A4side i alt)

   

  Mailadressen er åben for spørgsmål og aflevering af manuskripter. Sidste frist for aflevering er 31. oktober 2022 klokken 23.59.

   

  Af juridiske hensyn skal du være over 18 år for at deltage.

Er det noget for dig?

Konkurrencen er åben for alle, debutanter som garvede forfattere. Hvis du allerede er forfatter på et andet forlag, er det nødvendigt for din deltagelse, at du har retten til at udkomme på flere forlag samtidig. Forfattere der allerede udkommer på Hi Reader kan ikke deltage.

Hvis du allerede nu er ved at dø af nervøsitet over dét med scenetiden på næste års messe tilbyder forlaget selvfølgelig at din optræden kan blive i interviewform sammen med din redaktør. Hos os er du i trygge hænder hele vejen – vi skubber dig aldrig bare ud af forlagsreden, uden at vi ved, du kan flyve og interviewformen er for mange den mest sikre sceneoptræden.

Alle modtagne manuskripter vil blive læst fra den 1. november 2022 og alle deltagere får direkte besked om afgørelsen i slutningen af november. Af praktiske hensyn kan vi desværre ikke tilbyde fyldestgørende feedback til alle, der får afslag, men vi vil gøre vores bedste, for at give dig lidt ord med på vejen, hvis du skulle være én af de uheldige. Vi beder om at indsendte manuskripter ikke sendes til andre forlag før konkurrencens afgørelse er faldet. Så snart afgørelsen er sendt, har enhver afvist forfatter ret til at sende sit manus til andre forlag.

Vi glæder os til at læse din roman.

Hi Reader

Hvis der ikke findes et manuskript, som lever op til Hi Readers krav til kvalitet, forbeholder vi os retten til ikke at trække en vinder. Hvis der er for mange gode manuskripter, kan det tænkes at mere end en forfatter får tilbud om udgivelse, men kun én vil blive officiel vinder af konkurrencen.

Har du brug for mere info?

For spørgsmål, interesse eller andet, er du altid velkommen til at hive fat i os. Vi er altid klar til at tage en snak med dig om din forfatterdrøm, dine bogønsker eller hvad du ellers har på hjerte.

Book a free session